U pripremi BANJALUKA ENERGETSKI FORUM – UŠTEDIMO ENERGIJU

Unija poslodavaca Republike Srpske uz podršku Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske organizuje „Banjaluka energetski forum – Uštedimo energiju“ koji će se održati u četvrtak, 07. septembra 2023. godine, u kompleksu “Ostrvo Stara Ada” u Banjaluci, sa početkom u 9 časova.

Događaj je koncipiran kao sajam na otvorenom uz uvodno izlaganje relevantnih panelista. Događaj će okupiti više od 300 učesnika, uključujući regionalne proizvođače iz oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti, potencijalne korisnike – kompanije, predstavnike Vlade Republike Srpske, EU, predstavnike bankarskog sektora i međunarodnih organizacija. Izlagači iz Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Hrvatske će svoje proizvode i usluge predstaviti u prezentacijskom dijelu događaja, kao i na štandovima.

Ušteda energije je goruća svetska tema koja zahteva prelazak na održive izvore energije. To ne samo da doprinosi očuvanju životne sredine, već i smanjuje troškove proizvodnje i povećava konkurentnost privrede. Prelazak na obnovljive izvore energije otvara prostor za nove industrije i investicije. Energetska efikasnost postaje klučni faktor za održiv ekonomski razvoj i konkurentsku prednost kompanija i država.

Cilj “BANJALUKA ENERGETSKI FORUM – UŠTEDIMO ENERGIJU” je pružiti informacije domaćim kompanijama o mogućnostima uštede potrošnje električne energije, te predstaviti najnovija tehnička rešenja iz oblasti obnovljivih izvora energije. Događajem će se promovisati i mogućnosti finansiranja poboljšanja energetske efikasnosti objekata domaćih kompanija i implementacije projekata vezanih za obnovljive izvore energije u privredi.

Sve zainteresovane kompanije koje žele da se akredituju za ovaj događaj, mogu to da urade putem internet prezentacije Unije poslodavaca Republike Srpske https://fair.unijauprs.org/