BIG Solar uspješno završio učešće na sajmovima posvećenim obnovljivim izvorima energije koji su se održali u Banja Luci i Sarajevu

Firma Big Solar d.o.o. iz Banja Luke uspješno je završila učešće na sajmovima posvećenim zelenoj energiji i solarnim panelima koji su se održali u Banja Luci i Sarajevu. Na sajmovima su posjetioci imali prilike upoznati se s bogatom ponudom kompanija koje se bave zelenom energijom, prodajom solarnih panela i ostalih proizvoda za proizvodnju i održavanje obnovljivih izvora energije, a predstavnici firme Big Solar su bili na raspolaganju posjetiteljima za sva pitanja i savjete vezana za čišćenje i održavanje solarnih elektrana.

“Zadovoljni smo posjetom našem izložbenom štandu na sajmovima u Banja Luci i Sarajevu,” izjavio je Ivan Kragulj, direktor firme Big Solar. “Imali smo priliku upoznati se sa mnogo potencijalnih klijenata i budućih partnera, te im predstaviti našu uslugu održavanja i čišćenja solarnih panela. Te smo na konferenciji Green Revolution u Sarajevu premijerno objelodanili saradnju sa firmom GridX.rs iz Beograda koja se bavi komercijalnim riješenjima i civilnom zaštitom za različite industrije, kao i primjenom bespilotnih sistema pri izgradnji, projektovanju i održavanju solarnih i vjetro elektrana. Ono što možemo zaključiti na osnovu ova dva sajma je to da je interesovanje za obnovljive izvore energije, a posebno ugradnju solarnih panela sve veće, što nas veseli i potvrđuje da smo na dobrom putu da našoj djeci kreiramo zeleniju budućnost.”

BIG Solar je vodeća firma u Bosni i Hercegovini u oblasti održavanja i čišćenja solarnih panela i solarnih elektrana. Firma pored core biznisa koji se svodi na održavanje solarnih elektrana nudi i savjetovanje u prodaji solarnih panela, invertera, baterija i ostale opreme za proizvodnju zelene energije.

S obzirom da smo do sada ostvarili mnogobrojne kontakte na cjelokupnom prostoru Bosne i Hercegovine, možemo da putem naših partnera iz Banja Luke, Sarajeva, Mostara, Trebinja, Zenice i Tuzle ponudimo budućim investitorima usluge projektovanja, montaže i prodaje solarnih sistema.

Solarna energija je trenutno jedan od najvažnijih izvora obnovljive energije. Solarni paneli pretvaraju sunčevu svjetlost u električnu energiju, koja se može koristiti za napajanje kućanstva, poslovnih prostorija ili umetnuti u javnu mrežu. Solarni paneli su sve dostupniji i efikasniji, što ih čini sve atraktivnijom investicijom za pojedince i poduzeća.

Inače firma Big Solar je posvećena promociji i razvoju solarne energije u Bosni i Hercegovini putem svog matičnog preduzeća BIG Radio kao i portala bigportal.ba, te nudi svojim klijentima najkvalitetnije proizvode i usluge po konkurentnim cijenama. Big Solar je također partner države i lokalnih zajednica u promociji i razvoju obnovljivih izvora energije.

Ukoliko Vas interesuju naše usluge posjetite nas na www.bigsolar.ba